Uniek wandelevenement toont de geheimen van Natuurgebied de Onlanden

images

Op zondag 27 oktober vindt de allereerste editie van de Nature Walk Groningen plaats. Een unieke wandeltocht waarbij deelnemers kunnen genieten van de Onlandeneen prachtig natuurgebied vlakbij Groningen. Dit gebied is in haar korte bestaan bekend geworden om haar bijzondere natuur. Van de zeearend en grote zilverreiger tot de otter en de vos, ze zijn allemaal bewoners.   

Voor de wandeltocht kan gekozen worden voor een parcours van 10 of 20 km. De start en finish zijn gesitueerd bij recreatiegebied de Hoornse plas. Onderweg wandelen de deelnemers over verharde en onverharde paden en kan men genieten van prachtige natuur en mooie uitzichten. Zo zijn er in het parcours een aantal uitzichtpunten en kan er een uitkijktoren van maar liefst 26 meter hoogte beklommen worden, om vervolgens van het gehele natuurgebied te kunnen genieten. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent de kans om de geheimen van de natuur te ontdekken! Op een aantal plekken worden de deelnemers opgevangen door boswachters die meer informatie geven over de bijzondere natuur in het gebied. Onderweg leer je bijvoorbeeld meer over otters, de kijkboerderij en de onderwaterwereld van de Onlanden. 

Het nieuwe wandelevenement speelt in op de landelijke behoefte om meer te bewegen in de natuur. Elske Dijkstra van organisator Golazo Noord Nederland: “Wij willen meer mensen in beweging brengen, waarbij we verschillende doelgroepen een speciale wandelervaring willen bieden. Dit concept sluit daar naadloos bij aan. Geweldig dat we sport, beweging, vitaliteit en natuurbeleving samen met Natuurmonumenten kunnen stimuleren.”  

Natuur in de Onlanden als goede doel 
Voor het wandelevenement in de Onlanden wordt samengewerkt met Natuurmonumenten. De natuur is het goede doel; per deelnemer gaat er een bijdrage naar de kwetsbare natuur in het gebied. Bart Zwiers, boswachter van De Onlanden is enthousiast: “Met dit nieuwe wandelevenement bieden we een unieke ervaring. Je wandelt door een prachtig gebied. Op zes markante punten krijg je uitleg van onze boswachters waardoor je heel anders naar de natuur gaat kijken. We hopen dat veel mensen uit de omgeving de mogelijkheid aangrijpen om het natuurgebied vanaf een andere kant te bekijken en zien hoe belangrijk hun steun is om de natuur te behouden.” 

De Onlanden 
Het natuurgebied de Onlanden is ongeveer net zo groot als 2600 aaneengesloten voetbalvelden. Het gebied bestaat uit ruige hooilanden, moeras en bos en er is volop ruimte voor overtollig water, zodat bij langdurige, hevige regenval de stad-Groningers de voeten droog houden 

Ontdek zelf de geheimen van de natuur  
Vanaf vandaag kunnen natuurliefhebbers, wandelliefhebbers en alle andere enthousiastelingen vanaf zes jaar en ouder zich hier inschrijven

Nature Trail Serie 
De Nature Walk Groningen is de eerste Nature Walk in Nederland. Golazo en Natuurmonumenten hebben de ambitie om het evenement later ook in andere Nederlandse natuurgebieden te organiseren. Gezamenlijk zullen deze unieke wandeltochten de Nature Trail Serie vormen. 

Nature Walk Groningen afgelast

De Nature Walk Groningen gaat zondag 25 oktober niet door. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 en het verbod op evenementen wordt de Nature Walk Groningen verplaatst naar 2021. Alle startbewijzen blijven geldig voor deze volgende editie.

Lees meer