Kijken door een groene natuurbril tijdens de eerste editie van de Nature Walk Groningen

images

Zondag vond de allereerste editie van de Nature Walk Groningen plaats. Een uniek wandelevenement waarbij meer dan 400 deelnemers genoten hebben van De Onlanden, het prachtige natuurgebied vlakbij Groningen. Onderweg moesten de wandelaar goed zoeken om de dieren in de natuur te spotten. Onder andere de zeearend, de grote zilverreiger, de otter en de vos werden gespot door de wandelaars die mee deden.

Op een aantal bijzondere locaties werd er uitleg van de boswachters van Natuurmonumenten gegeven waardoor je heel anders naar de natuur gaat kijken. Kijken door een groene natuurbril. De kunst zit in het leren kijken naar de details. De deelnemers konden kiezen tussen een afstand van 10 of 20 km. Vanwege het heerlijke weer en de zon die zich liet zien koos de meerderheid van de deelnemers voor de 20 km.

Natuurgebied De Onlanden als goede doel

De natuur is het goede doel bij de Nature Walk; per deelnemer ging er een bijdrage naar de kwetsbare natuur in het gebied. Bart Zwiers, boswachter van De Onlanden is enthousiast: “Met dit nieuwe wandelevenement bieden we een unieke ervaring. Je wandelt door een prachtig gebied. We hopen dat veel mensen uit de omgeving het natuurgebied ook na dit evenement vaker komen bezoeken.”

De Nature Walk Groningen was de eerste Nature Walk in Nederland. Golazo en Natuurmonumenten hebben de ambitie om het evenement later ook in andere Nederlandse natuurgebieden te organiseren. Gezamenlijk vormen deze unieke wandeltochten de Nature Trail Serie.

Nature Walk Groningen afgelast

De Nature Walk Groningen gaat zondag 25 oktober niet door. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 en het verbod op evenementen wordt de Nature Walk Groningen verplaatst naar 2021. Alle startbewijzen blijven geldig voor deze volgende editie.

Lees meer