Tweede editie Nature Walk toont op 25 oktober de geheime plekken in Natuurgebied de Onlanden

images

Op zondag 25 oktober vindt de tweede editie van de Nature Walk Groningen plaats. Een unieke wandeltocht waarbij deelnemers kunnen genieten van het Natuurgebied de Onlanden. Dit gebied is in haar korte bestaan bekend geworden om haar bijzondere natuur.

Bij de Nature Walk Groningen kunnen deelnemers kiezen voor een parcours van 11 of 20 km. De start en finish zijn gesitueerd bij recreatiegebied de Hoornse plas. Onderweg wandelen de deelnemers over verharde en onverharde paden en kan men genieten van prachtige natuur en mooie uitzichten. Zo zijn er in het parcours een aantal uitzichtpunten en kan er een uitkijktoren van maar liefst 26 meter hoogte beklommen worden, om vervolgens van het gehele natuurgebied te kunnen genieten. Naast actief bezig zijn biedt dit wandelevent de kans om de geheimen van de natuur te ontdekken! Op een aantal plekken kunnen de deelnemers vragen stellen aan de boswachters die antwoorden en meer informatie geven over de bijzondere natuur in het gebied. Onderweg leer je bijvoorbeeld meer over de dieren op het land en de onderwaterwereld van de Onlanden.

Natuur in de Onlanden als goede doel
Voor het wandelevenement in de Onlanden wordt samengewerkt met Natuurmonumenten. De natuur is het goede doel; per deelnemer gaat er een bijdrage naar de kwetsbare natuur in het gebied. Bart Zwiers, boswachter van De Onlanden is enthousiast: “Met dit nieuwe wandelevenement bieden we een unieke ervaring. Je wandelt door een prachtig gebied. Op een aantal markante punten kun je vragen stellen aan onze boswachters waardoor je heel anders naar de natuur gaat kijken. We hopen dat veel mensen uit de omgeving de mogelijkheid aangrijpen om het natuurgebied vanaf een andere kant te bekijken en zien hoe belangrijk hun steun is om de natuur te behouden.”

Ontdek zelf de geheimen van de natuur
Vanaf vandaag, vrijdag 19 november, kunnen natuurliefhebbers, wandelliefhebbers en alle andere enthousiastelingen vanaf zes jaar en ouder zich inschrijven voor de tweede editie op zondag 25 oktober via www.naturewalkgroningen.nl/inschijven

Nature Walk Groningen afgelast

De Nature Walk Groningen gaat zondag 25 oktober niet door. Vanwege de aangescherpte maatregelen rondom COVID-19 en het verbod op evenementen wordt de Nature Walk Groningen verplaatst naar 2021. Alle startbewijzen blijven geldig voor deze volgende editie.

Lees meer